O viitoare mămică din Zalău a lansat în mediul online o petiţie prin care speră să convingă echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău să permită părinţilor să îşi fotografieze bebeluşii imediat după naştere.
„Pentru părinţi, surprinderea momentelor importante cu ajutorul fotografiilor este nu doar o sursa de energie şi bucurie, ci şi un izvor de sentimente profunde. Este, poate, cel mai la îndemână mod de a păstra pentru veşnicie o amintire cu însemnătate şi care a avut asupra fiecaruia din noi, un impact negândit. Amintirea primului contact direct cu noul-născut reprezintă, pentru fiecare părinte în parte, mamă sau tată deopotrivă, ceva ce nu poţi descrie în cuvinte, ceva ce poate de multe ori, din cauza emoţiilor, realizezi că ţi s-a şters instant din minte. De aceea, o fotografie realizată exact atunci, când emoţiile pun stăpânire pe raţiunea nostră, este esenţială, e o amintire eternă. Cred cu tărie ca mulţi părinţi sunt în asentimentul meu şi şi-ar dori să îşi poata fotografia copilul în primele lui clipe de viaţă. De aceea, vă rog să susţineţi această petiţie pentru a ni se permite, din nou, să ne putem fotografia copiii la ieşirea din sălile de naştere”, susţine Raluca, tânăra care stă în spatele acţiunii.
În mai puţin de 24 de ore, aproape 150 de mame şi gravide au semnat petiţia intitulată „Portret pentru eternitate”. Pe grupul „Mămici din Sălaj”, unde iniţiatoarea demersului a promovat petiţia, reacţiile utilizatorilor nu au întârziat să apară, mămici care şi-au adus pruncii pe lume în clinici din alte oraşe susţinând că nu s-au lovit de o astfel de interdicţie. Altele, care au născut la Zalău în urmă cu doi-trei ani, susţin că restricţia nu exista în perioada respectivă.
Contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acest subiect, conducerea SJU Zalău ne-a transmis, prin managerul Liliana Neaga: „SJU Zalău a luat cunoştinţă de conţinutul petiţiei iniţiate de grupul de mame pe reţeaua de socializare şi va întocmi, în perioada imediat următoare, o procedură care să reglementeze cadrul necesar desfăşurării în condiţii optime a acestui proces, oferind părţilor posibilitatea de a imortaliza primele momente din viaţa copilului”.
dar sa le faci poze medicilor cand iau MITA , e voie ?!?
de ce ne este frica sa spunem cat se da la o nastere, doar pentru a primi in minim de atentie din partea echipei de medici si nu in ultimul rand de catre asistente !
am dat 500 euro la medic, 100 la anestezist si am mai dat 20 de ciocolati, 5 cafele si 1 cartus de tigari,
asta dupa ce am fost la clinica doctorului de 6 ori inainte
Faceti-le poze cand iau spaga si dati-le celor abilitati, sa-i aresteze. Degeaba comentezi acum!
Fotograf de serviciu cine e? Spagarul Majdik?